24/7 bereikbaar op +31 6 83 97 22 77

CORONA: Alertheid geboden!
Wij volgen de richtlijnen van overheid, RIVM, GGD en brancheorganisatie kraamzorg.

Klachten? Laat dit van tevoren aan onze kraamverzorgster of kraamzorgorganisatie weten.
Intake: We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan.
Kraambezoek: Vermijd drukte. Voorkeur heeft dat er geen visite langskomt als kraamverzorgster er is. Toch bezoek? Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan in overleg met de kraamverzorgster één bezoeker komen als zij er is. Bij voorkeur steeds 1 (en dezelfde) bezoeker.
Hygiënerichtlijnen: Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand • Was je handen regelmatig • Nies in je elleboog • Snuit in een papieren zakdoekje en gooi het daarna meteen weg

Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.
#wijzorgen #ikzorg #kraamzorg

Kraamzorg en mantelzorg

Iedereen in Nederland heeft recht op kraamzorg. Kraamzorg houdt in dat moeder en kind thuis de verzorging, begeleiding en ondersteuning krijgen, die nodig is. De mensen die kraamzorg geven zijn daar speciaal voor opgeleid. De kraamvrouw is zélf verantwoordelijk voor het regelen van die mantelzorg, net als in andere zorgsituaties. Met mantelzorg bedoelen we de hulp die we vrijwillig aan elkaar geven en die we krijgen van de partner, huisgenoten, familie, vrienden of  buren.

De kraamverzorgster doet de basishuishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor moeder en baby. Voor de éxtra huishoudelijke taken, die de kraamvrouw tijdelijk niet zelf kan doen, wordt de mantelzorg ingeschakeld. Het is belangrijk dat je zelf tijdig afspraken maakt over de mantelzorg binnen je eigen omgeving voor de periode na de bevalling.

 
© 2019 Kraamzorg aan de Vecht