24/7 bereikbaar op +31 6 83 97 22 77

CORONA: Alertheid geboden!
Wij volgen de richtlijnen van overheid, RIVM, GGD en brancheorganisatie kraamzorg.

Klachten? Laat dit van tevoren aan onze kraamverzorgster of kraamzorgorganisatie weten.
Intake: We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan.
Kraambezoek: Vermijd drukte. Voorkeur heeft dat er geen visite langskomt als kraamverzorgster er is. Toch bezoek? Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan in overleg met de kraamverzorgster één bezoeker komen als zij er is. Bij voorkeur steeds 1 (en dezelfde) bezoeker.
Hygiënerichtlijnen: Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand • Was je handen regelmatig • Nies in je elleboog • Snuit in een papieren zakdoekje en gooi het daarna meteen weg

Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.
#wijzorgen #ikzorg #kraamzorg

Het intakegesprek

In een eerste persoonlijk gesprek wordt de noodzakelijke inhoud van de kraamzorg bepaald; wat nodig is voor díe kraamvrouw in dát gezin. De intaker komt in principe bij je thuis. Omdat niet alles vóór de bevalling bekend is, wordt ook op twee andere momenten gekeken welke zorg nodig is. Dat gebeurt op de dag van de bevalling én op de derde of vierde dag erna. Pas dan is helder wat moeder en kind écht nodig hebben. Jouw verloskundige (of huisarts) en kraamverzorgster doen samen deze tweede en derde inschatting. Als het nodig is, wordt de geboden zorg aangepast aan de nieuwe zorgvraag. Dat noemen we een herindicatie. Dit kan betekenen dat je alsnog meer kraamzorg krijgt, dan oorspronkelijk is toegezegd.

Minder kan ook voorkomen, namelijk als het oorspronkelijke voorgestelde pakket niet nodig blijkt. In het kraamzorgdossier komt precies te staan welke kraamzorg je krijgt en waarom. Dan kan altijd worden getoetst hoe het is gegaan.

 
© 2019 Kraamzorg aan de Vecht